Діяльність третейського суду

Постійно діючий Незалежний Третейський суд при ВГО «Ліга юридичного захисту інтересів споживачів» був зареєстрований у Міністерстві юстиції України 14 вересня 2004 року(свідоцтво №001) на підставі закону України  «Про третейські суди». Першим головою Постійно діючого Незалежного Третейського суду був заслужений юрист України А.В. Свінціцький. 
         За період діяльності до Третейського суду надійшло понад 88 000 позовних заяв, з яких:
— 10% стосуються спорів, пов’язаних з правом власності;
— 4,8% спорів про визнання дійсними договорів цивільно-правового характеру;
— 40% спорів, що випливають з кредитних правовідносин та міжбанківських операцій;
— 25,2% спорів, що стосуються орендних правовідносин. 
         На сьогодні в наслідок розгляду спорів нашим Третейським судом заінтересованим сторонам відшкодовано близько 586 326 790 гривень.
У складі Третейського суду працюють авторитетні в Україні правознавці: як науковці-теоретики, так і відомі практики з великим досвідом роботи у різних галузях економіки та права. Серед третейських суддів доктори та кандидати юридичних наук, заслужені юристи України, відомі адвокати.
 
         Засновником постійно діючого Незалежного Третейського суду є Всеукраїнська громадська організація «Ліга юридичного захисту споживачів». ВГО «Ліга юридичного захисту споживачів» відповідно до Статуту є добровільною всеукраїнською організацією, яка об’єднує громадян на засадах єдності їх інтересів як споживачів для спільної реалізації конституційних прав і свобод.

         Головою Ради Ліги є Черновецький Леонід Михайлович.
         Генеральний директор Ліги — Разіна Любов Іванівна.


         Місцезнаходження Третейського суду:
         01021, м. Київ,
         Кловський узвіз 9/2 , оф. 70
         Контактний телефон:
         (044) 288-92-86